Nieuws

Nieuws uit groep 1a.

Beste Ouders,


De cultuurweek muziek is weer afgelopen.

We zijn begonnen met het kijken en luisteren naar de avonturen van Giuseppe de groene flamingo. Vervolgens mochten wij luisteren naar de kinderen van groep 7, die hebben voor ons een lied gezongen. Als laatste mochten we zelf muziek maken op onze eigen gemaakte instrumenten voor onze ouders en grootouders. Het waren twee hele leuke weken.


Ook deze week staat er weer iets gezelligs op het programma, donderdagmorgen mogen wij op schoolontbijten, we moeten dan zelf bestek en drinken meenemen, borden zijn op school aanwezig.

Misschien zijn er nog twee moeders bereid om deze morgen te helpen, als u wilt helpen wilt u dat dan even aan mij doorgeven?
Een berichtje uit groep 1a

Beste Ouders,


Even een berichtje uit groep 1a.


Wij hebben in de hal een klokken winkel en het huisje van varkentje, wij zijn verkopers die alles keurig inpakken. In het huisje van varkentje drinken wij uit echte “champagneglazen”, eten wij heerlijke “oliebollen”.Vanaf volgende week maandag komt juf Voortman 10 weken bij ons stage lopen. We hopen dat ze een fijne tijd in onze groep heeft.


In de volgende cultuur week gaan wij over muziek werken, daarvoor hebben wij blikken nodig van b.v. babyvoeding, conserven. Wilt u die meegeven naar school als u die heeft.


In de bijlage heb ik een aantal foto’s bijgevoegd, o.a. dat groep 6 ons voorleest, sneeuw pret, oefenen voor kerst.

Veel kijkplezier!Hartelijke Groeten,

Juf M van den Noort.

Brief gezinsfoto met tijdstip

Beste ouders,

Vandaag hebben de kinderen die op de gezinsfoto gaan 3 november een brief gekregen met daarop het tijdstip.

Hebt u geen brief gehad, maar had u zich wel opgegeven, dan mag u mailen naar m.d.dannenberg@rsvr.nl.

In de brief staat:

'Wilt u uiterlijk vijf minuten voor het maken van de foto’s op school aanwezig zijn? Wilt u via de gele ingang binnenkomen? De foto’s worden in het speellokaal gemaakt.'

Dat geldt voor de ouders die kinderen thuis hebben, die bij op de foto moeten. Dus als er een foto wordt gemaakt van alleen kinderen die op school zitten, hoeft u natuurlijk niet naar school te komen. De leerkracht stuurt hen dan naar de fotograaf en het oudste kind haalt broertjes/zusjes op.

Vriendelijke groeten,

Melanie Dannenberg

uitjes

Beste ouder(s),

Dit keer een bericht niet over school, maar met twee leuke ideeën voor een dagje uit:

Komende zaterdag is 'open monumentendag'. Veel organisaties openen hun deuren, verzorgen activiteiten voor kinderen, etc. Musea, die anders natuurlijk ook geopend zijn, doen net wat extra voor kinderen. Een aantal activiteiten is ook gratis toegankelijk. Interesse? https://www.openmonumentendag.nl/

Het tweede idee ontving ik per mail: De KIVI Techniekdoemiddag, een unieke leerkans voor kinderen met een interesse in wetenschap en techniek!

Tijdens Het Weekend van de Wetenschap organiseert KIVI Regio Oost, in samenwerking met Oyfo Techniekmuseum, opnieuw de KIVI Techniekdoemiddag. Onder begeleiding van KIVI-ingenieurs werken kinderen aan verschillende technische werkstukjes. Daarna kunnen zij op ontdekkingstocht door het Techniekmuseum, om op interactieve wijze van alles te weten te komen over techniek en wat dit voor ons en de wereld betekent.

Wanneer?

1 oktober 2022

Waar?

Oyfo Techniekmuseum 

Voor wie?

Kinderen van 4 t/m 12 jaar 

Wat kost dat?

Kinderen kunnen meedoen voor €3,50. Dat is inclusief materiaal, een glaasje drinken én rondkijken in het museum. Voor ouders geldt de toegangsprijs van €12,50.

Aanmelden kan tot uiterlijk 30 september as. via een e-mail naar elfride.dijkstra@kivi.nl

onder vermelding van naam, voornaam en leeftijd van het kind. De toegang is uitsluitend met bevestiging van deelname.


Met vriendelijke groet,

H. Boom