Nieuws

Een berichtje uit groep 1a.

Wat hebben wij vandaag genoten!

Heerlijk gesprongen in de springkussens en er vanaf gegleden! We hadden veel plezier met elkaar.

Toen we uitgesprongen waren hebben we gepicknickt op het plein, het smaakte ons goed.

Vanmiddag ook nog een ijsje,die smaakte ook heerlijk!

Moe en voldaan zijn we naar huis gegaan.


Op de foto’s kunt u zien hoe wij genieten!


Hartelijke Groeten,

Juf van den Noort.


Korelon kinderopvang

Gastouderbureau Korelon krijgt contactpersoon in Rijssen.

Onze schoolvereniging heeft al jarenlang een samenwerkingsovereenkomst met Christelijk gastouderbureau Korelon. In voorkomende gevallen worden ouders met een opvangvraag doorverwezen naar Korelon. Omdat Korelon hier in de regio geen contactpersoon heeft, kiezen ouders meestal voor een plaatselijke organisatie. Na de zomervakantie hoopt Mw. Hiemstra-Kraa als contactpersoon voor Korelon in Rijssen te gaan wonen en werken. In de bijlage vindt u meer informatie over Korelon. Voor vragen of informatie kunt u ook contact opnemen met Mw. Hiemstra. (ihiemstra@korelon.nl of 06-45461863).


Folder Korelon
Schoolreisje

Wat hebben wij een fijne dag gehad.

Heerlijk buiten of binnen gespeeld, we hebben ons heel goed vermaakt.

Ook hebben wij heerlijk gegeten, het heeft ons goed gesmaakt!

Moe en voldaan zijn we weer naar school gereisd.


Hier nog wat foto’s van onze fijne dag!


Hartelijke Groeten,

Juf van den Noort.

Schoolreisje

Beste Ouders,


Hier zijn wat foto’s van ons schoolreisje.

We vermaken ons prima!


Juf van den Noort.

Kinderen en testen: wat kan wel, wat kan niet?

Beste ouder(s),

Van de GGD hebben we een bericht voor ouders ontvangen:

Samen veilig, verantwoord en uitvoerbaar fysiek onderwijs 

Het kabinet heeft besloten dat de scholen in het belang van de kinderen weer open konden. Om scholen open te houden, is het belangrijk om goed zicht te houden op de verspreiding van het coronavirus. Een belangrijk onderdeel van de huidige regels is daarom om kinderen zo nodig vaker te testen. Hiervoor is een goede samenwerking tussen GGD Twente, scholen en ouders nodig. 

Sneller de testuitslag als uw kind DigiD heeft 

Als u uw kind aanmeldt voor een testafspraak bij de GGD via www.coronatest.nl dan kunt u de uitslag van uw kind online inzien. De testuitslag via deze aanmelding is er vaak sneller dan de telefonische uitslag. Voor het aanmelden voor een afspraak heeft uw kind een DigiD nodig. Heeft uw kind nog geen DigiD? Dan is het handig om dit alvast te regelen.  

De aanvraag van een DigiD kan drie dagen duren. Vraag daarom nu alvast een DigiD voor uw kind aan via https://www.digid.nl/digid-aanvragen-activeren/   

Ondiepe neustest, meer tijd en aandacht 

GGD Twente heeft in alle teststraten in Twente testers die veel ervaring hebben met het testen van kinderen. Er is meer tijd en aandacht voor het kind en de ouders. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van de ondiepe neustest. Dit betekent dat het wattenstaafje minder ver in de neus gaat dan bij een volwassene. Het keeluitstrijkje dat ook nog steeds gedaan wordt bij deze test blijft hetzelfde. 

Het kind kan gratis getest worden op één van de 8 testlocaties van GGD Twente. De uitslag is op dit moment meestal binnen 24 uur bekend 

Maak een afspraak, bel 0800-1202 (elke dag van 8:00 tot 20:00 uur) Of ga naar www.coronatest.nl Hier kunt u met een DigiD een afspraak maken. 

Coronatesten: wanneer, wat zijn de verschillen en welke zijn betrouwbaar?  

We begrijpen heel goed dat het soms lastig is om te weten welke test het beste is in welke situatie. Hier kunt u lezen wanneer u uw kind het beste kunt laten testen. 

We vinden het heel belangrijk dat in de schoolsituatie de juiste testen op het juiste moment worden ingezet. We helpen daarom graag bij vragen hierover. Meer informatie over de verschillen en welke testen betrouwbaar zijn leest u op de website van GGD Twente. 

Zal ik mijn kind laten testen met een spuugtest? 

Dit raden wij af. Deze spuugtest (spugen in een bakje) is onvoldoende betrouwbaar en niet goed gekeurd door het RIVM. Hierdoor kan het zijn, dat uw kind bij een negatieve uitslag toch positief is en hierdoor dus juist het virus verder verspreidt.  

Wanneer kan ik een zelftest gebruiken voor mijn kind? 

Een zelftest voor uw kind kunt u alleen gebruiken, wanneer uw kind geen klachten heeft en niet in contact is geweest met iemand die corona had.  

Mag mijn kind met klachten na een negatieve testuitslag van een zelftest of spuugtest weer naar school? 

Nee, deze testen zijn onvoldoende betrouwbaar hiervoor.  

Mag mijn kind uit quarantaine na een negatieve testuitslag van een zelftest of spuugtest op de 5e dag? 

Nee, deze testen zijn onvoldoende betrouwbaar hiervoor. Als een kind in quarantaine zit bevelen we een PCR test aan bij de GGD. Deze is in deze situaties het meest betrouwbaar.  

Nog vragen? 

Bel onze Informatielijn corona, alle dagen van 8:30 tot 17:00 uur: 053 487 6840, toets 1 

E-mailen kan ook naar infectieziekten@ggdtwente.nl

 

Met vriendelijke groet,

H. Boom

Reformatorische Ouder Vereniging

Beste ouders,

Graag brengen we het volgende onder uw aandacht:

'De ROV komt in Den Haag, namens de ouders, op voor het christelijke en reformatorisch onderwijs. Het is belangrijk om via diverse ingangen (andere ouderorganisaties, OCW, politieke partijen) en met de juiste woorden onze bijdrage te leveren.

De noodzaak blijkt keer op keer wanneer we opmerken dat er heel snel door partijen geroepen wordt om aanpassing van artikel 23. Dit zal in de komende kabinetsperiode een belangrijke issue worden. Veel van onze leden (ouders) vragen of wij iets voor hen als ouders kunnen organiseren. Daarom vindt u in de bijlage een uitnodiging voor een online Congres.'

Van harte aanbevolen!

Met vriendelijke groet,

H. Boom

UItnodiging ROV congres 2021
Berichten ontvangen via mail

Beste ouder(s),

Wij sturen berichten via Klasbord (te lezen via mobiele app en computer) en via mail (gaat via ons administratieprogramma ParnasSys). Sommige ouders krijgen geen mail als wij die via ParnasSys versturen. Mocht dit ook bij u het geval zijn, dan geldt deze mail voor u. In de meeste gevallen komt dit doordat het een mail is, die naar heel veel mailadressen wordt verstuurd en daardoor wordt aangemerkt als een 'onveilige afzender'. U kunt dit zelf aanpassen (zie bijlage) als dit bij u het geval is. Mocht het nog niet werken, kunt u mij mailen. In een enkel geval wordt een mailadres geblokkeerd door ParnasSys. Technisch verhaal, maar het is belangrijk dat u al onze berichten ontvangt.

Met vriendelijke groet,

H. Boom

Handleiding veilige afzender mail
Aandacht voor 100-jarig jubileum.

In 2020 bestond onze schoolvereniging 100 jaar. Het was de bedoeling om naast de uitgave van het jubileumboek twee jubileumbijeenkomsten te houden. Deze bijeenkomsten konden helaas niet doorgaan. Daarnaast zou er in april 2021 (week voor de meivakantie) op iedere school aandacht aan het jubileum worden gegeven door middel van een project. Gezien de huidige maatregelen zien we hier voorlopig ook vanaf. We zijn voornemens om bij leven en welzijn zowel de jubileumbijeenkomst als de projectweek op een later moment alsnog te organiseren. Het jubileumboek is overigens nog steeds te bestellen via www.jubileumrsvr.nl  


Inspectie bezoek

Beste ouder(s),

In deze tijd van corona zou ik bijna vergeten te melden dat we in december ook een online inspectiebezoek hebben gehad. De inspectrice had ons thema's laten aanleveren. Wij hebben een presentatie gegeven over BAS+ en onze nieuwe opzet in lijngroepen, waarbij het team werkt aan zelfverantwoording op het gebied van schoolontwikkeling. Daarnaast hebben we met haar gedeeld de ontwikkelingen rond begrijpend lezen en onze vragen bij deze ontwikkeling. Analyse van Cito begrijpend lezen is niet mogelijk, Nieuwsbegrip heeft een nieuwe opzet (sluit dit voldoende aan bij de vraagwijze van Cito?) en we verdiepen ons in een nieuwe werkvorm om leesplezier bij teksten te vergroten (close reading). Tot slot hebben we gedeeld de goede vooruitgang rond leesonderwijs op onze school, uitgezonderd dan de afgelopen coronaperiode, die landelijk in groep 3 en 4 zorgen gaf. De inspectrice van haar kant stelde burgerschap ter sprake. We hebben verteld wat we zoal doen (denk aan STAPP, Wonderlijk gemaakt, maar ook hoe het in methodelessen aan bod komt, in Bijbelverhalen, regel van de week, PAD lessen) en vertelt dat binnen onze vereniging al deze uitvoeringsvormen ook verzameld worden op een website. De inspectrice gaf aan een goede en positieve indruk te hebben gekregen van bovengenoemde thema's en daarmee het basistoezicht voor de komende jaren te verlengen. U begrijpt dat wij dit waarderen en dit daarom graag met u willen delen.

Met vriendelijke groet,

H. Boom

noodoproep brigadieren

Beste ouder(s),

De verkeersouders zijn bij me geweest, omdat het brigadierrooster aan de Stroekeld niet meer sluitend is te krijgen. Vanaf deze week staan er dinsdagmiddag 13.10 uur ook geen brigadiers meer. Ze roepen alle ouders, die gebruik maken van deze oversteekplaats, op om zich aan te melden. Ook waarderen we bijzonder als ouders, die de kinderen wat groter hebben, willen helpen aan de Stroekeld. Al is niet de oversteekplaats waar de eigen kinderen oversteken. Samen zorgen we zo dat onze kinderen veilig naar school kunnen! Reageer alstublieft naar verkeersoudersbanisschool@gmail.com.

Met vriendelijke groet, namens de verkeersouders Immink en Kettelarij,

H. Boom