Nieuws

Een berichtje uit groep 1a

Wat Is het fijn dat we weer naar school mogen! Het was ook wel weer even wennen voor sommigen, er moest weer een werkje gemaakt worden en dat was niet altijd even leuk. Wel hebben we heerlijk gespeeld in de klas, buiten in de sneeuw en zelfs even op het ijs. Dat was de coolste middag volgens de kinderen, dat wilden ze wel alle dagen! Helaas is de sneeuw-ijspret weer afgelopen. Nu hebben we ook al weer fijn gegymd in het speellokaal.

D.V. a.s. vrijdag hoop ik mijn verjaardag te vieren die door de lock-down niet door kon gaan. De kinderen hoeven die morgen geen fruit en drinken mee te nemen.

Ik heb nog een aantal foto's van vorige week bijgevoegd, veel kijkplezier!

Hartelijke Groeten, Juf van den Noort.

dag jongens en meisjes.

Dag jongens en meisjes,

Wat hebben sommigen van jullie al weer hard gewerkt, ik heb al mooie foto's gekregen waar de mooie pannen al gemaakt zijn. Super!!

Volgende week dinsdagmorgen wil juf via google-meet graag jullie allemaal een keertje weer zien of horen. Jullie papa/mama krijgen volgende week maandag een mail met de tijd en een link.


Ook heb ik weer twee verhaaltjes voorgelezen. Ouders hier volgen de linken wilt u die niet doorgeven?

. https://youtu.be/2-3Uhzzd11whttps://youtu.be/I0Rqs34GBT8


Juf kreeg net een mailtje van Noud en Gijs. Vannacht is bij hen een zusje geboren Imke, van harte gefeliciteerd met jullie zusje!

Een berichtje voor groep 1a.

Hallo jongens en meisjes,

Gisteren heb ik een zak met werkjes bij jullie aan de deur gehangen, er zit van alles in waar je weer mee aan de slag kunt. Ook moet er een werkboekje van het huishouden in zitten, dit heb je nodig om je werkjes te maken. Als je geen werkboekje hebt moeten papa/mama even naar de juf mailen (m.vandennoort@rsvr.nl), dan breng ik je een boekje.

Omdat we voorlopig nog niet naar school mogen, heb ik ook het verrassingstasje van mijn verjaardag in de zak gestopt. Als we weer naar school mogen, gaan we nog wel een keer een beetje feest vieren.


Juf heeft ook weer verhaaltjes voor gelezen. Ouders hier zijn de links (niet doorgeven)

https://youtu.be/LK5S6QhgmiA https://youtu.be/vGWgpAvJfn4

https://youtu.be/LK5S6QhgmiA

Groetjes van de juf.

inlogproblemen

Beste ouder(s),

De afgelopen dagen zijn er dagelijks storingen van MOO. Kinderen kunnen daardoor problemen hebben met inloggen. Excuses voor het ongemak, zeker nu we deze weken zo afhankelijk zijn van de techniek. Ook vanmorgen hadden we een melding van Heutink. Zie hieronder:

UPDATE Wednesday, 13-Jan-21 09:48 CET:

Op dit moment zijn er onderbrekingen in het gebruik van MOO. De problemen lijken zich te richten op de samenwerking tussen MOO en Google.

Voor gebruikers is dit merkbaar in het niet in kunnen loggen met een MOO account op een Chromebook. Of indien wel ingelogd, het aansluitend niet kunnen openen van Google-apps.

Overige apps (bijvoorbeeld Basispoort) werken wel na ingelogd te zijn in MOO.

Wij begrijpen dat niet iedereen een Windows-werkplek beschikbaar heeft, maar als workaround adviseren wij om tijdelijk gebruik te maken van een Windows werkplek.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak. Wij hebben dit in onderzoek en werken aan een oplossing.


Met vriendelijke groet,

H. Boom

Inspectie bezoek

Beste ouder(s),

In deze tijd van corona zou ik bijna vergeten te melden dat we in december ook een online inspectiebezoek hebben gehad. De inspectrice had ons thema's laten aanleveren. Wij hebben een presentatie gegeven over BAS+ en onze nieuwe opzet in lijngroepen, waarbij het team werkt aan zelfverantwoording op het gebied van schoolontwikkeling. Daarnaast hebben we met haar gedeeld de ontwikkelingen rond begrijpend lezen en onze vragen bij deze ontwikkeling. Analyse van Cito begrijpend lezen is niet mogelijk, Nieuwsbegrip heeft een nieuwe opzet (sluit dit voldoende aan bij de vraagwijze van Cito?) en we verdiepen ons in een nieuwe werkvorm om leesplezier bij teksten te vergroten (close reading). Tot slot hebben we gedeeld de goede vooruitgang rond leesonderwijs op onze school, uitgezonderd dan de afgelopen coronaperiode, die landelijk in groep 3 en 4 zorgen gaf. De inspectrice van haar kant stelde burgerschap ter sprake. We hebben verteld wat we zoal doen (denk aan STAPP, Wonderlijk gemaakt, maar ook hoe het in methodelessen aan bod komt, in Bijbelverhalen, regel van de week, PAD lessen) en vertelt dat binnen onze vereniging al deze uitvoeringsvormen ook verzameld worden op een website. De inspectrice gaf aan een goede en positieve indruk te hebben gekregen van bovengenoemde thema's en daarmee het basistoezicht voor de komende jaren te verlengen. U begrijpt dat wij dit waarderen en dit daarom graag met u willen delen.

Met vriendelijke groet,

H. Boom

noodoproep brigadieren

Beste ouder(s),

De verkeersouders zijn bij me geweest, omdat het brigadierrooster aan de Stroekeld niet meer sluitend is te krijgen. Vanaf deze week staan er dinsdagmiddag 13.10 uur ook geen brigadiers meer. Ze roepen alle ouders, die gebruik maken van deze oversteekplaats, op om zich aan te melden. Ook waarderen we bijzonder als ouders, die de kinderen wat groter hebben, willen helpen aan de Stroekeld. Al is niet de oversteekplaats waar de eigen kinderen oversteken. Samen zorgen we zo dat onze kinderen veilig naar school kunnen! Reageer alstublieft naar verkeersoudersbanisschool@gmail.com.

Met vriendelijke groet, namens de verkeersouders Immink en Kettelarij,

H. Boom

Laatste mogelijkheid bestellen jubileumboek RSVR voor introductieprijs.

Eind september verscheen het jubileumboek van onze schoolvereniging. Er is veel belangstelling voor het boek. Inmiddels is ruim tweederde van de beschikbare boeken verkocht. Tot en met 31 oktober is het boek nog te bestellen voor € 22,50. Daarna is de prijs € 27,50. 

Het 600-pagina’s tellende boek heeft als titel ‘Zijn Naam van kind tot kind’. Het boek beschrijft de geschiedenis van de schoolvereniging vanaf de oprichting en is aangevuld met anekdotes en bijdragen van een groot aantal personen die bij de schoolvereniging betrokken waren of zijn. Ook zijn er honderden (klassen)foto’s in het boek opgenomen. Het is een prachtig en uniek boek geworden met gegarandeerd leesplezier voor jong en oud.

Het boek is uitsluitend te bestellen via de website www.jubileumrsvr.nl en kan direct via I-deal betaald worden. U kunt kiezen voor verzenden en ophalen. De verzendkosten zijn € 7,95.

Wanneer u bij uw bestelling heeft aangegeven dat u het boek af wilt halen, krijgt u per e-mail bericht waar en op welk tijdstip u het boek kunt halen. Het is de bedoeling de komende weken iedere vrijdag een afhaalmoment te organiseren. U krijgt per mail bericht waar en wanneer u het boek op kunt halen. 


luizencontrole

Beste ouder(s),

Iedere dinsdag na de vakantie is het gebruikelijk dat er luizencontrole is. Deze keer, vanwege de huidige fase in de Corona aanpak, willen we de luizenouders niet in school de kinderen laten controleren. De vorige keer kwamen er, onverwacht, toch luizen en neten te voorschijn. Daarom het nadrukkelijke verzoek om vanavond of morgen allemaal zelf heel goed thuis uw kind(eren) op luizen of neten te controleren en te bellen (0548-514168) of mailen naar juf Plas (m.m.plas@rsvr.nl) in het geval dat u luizen of neten vindt. Dan kunnen wij capes neerhangen om verdere verspreiding te voorkomen. We hopen op uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

H. Boom